Desery

Desery kuchni włoskiej – jak je przygotować?

28 Czerwiec, 2017
Desery kuchni włoskiej – jak je przygotować?

Nie ulega wątpliwości, że od kilku lat kuchnia włoska cieszy się ogromnym zainteresowaniem, a potrawy takie jak pizza, risotto czy makaron penne z warzywami na dobre weszły do menu w wielu domach. Warto zauważyć, że Polacy pokochali nie tylko wytrawne dania, ale także przepyszne desery, które zadowalają podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Też należysz do ich grona? Poniżej dowiesz się jak przygotować najpopularniejsze desery kuchni włoskiej.

Wiśnie w roli głównej

27 Czerwiec, 2017
Wiśnie w roli głównej

Pojawiają się na drzewach, kuszą intensywną czerwienią skórki, zapowiadając wakacje. Wiśnie, bo o nich mowa, to jeden z wielu darów lata. Właśnie rozpoczyna się na nie sezon. Lekko kwaskowe i słodkie w smaku są niezastąpionym składnikiem wakacyjnych deserów w każdej postaci.

Pyszne lody na bazie zielonej herbaty

09 Czerwiec, 2017
Pyszne lody na bazie zielonej herbaty

Zielona herbata to nie tylko bazowy składnik doskonałego naparu, ale również świetny produkt, dzięki któremu możemy stworzyć pyszne i orzeźwiające desery o niespotykanym smaku. Jednym z nich są lody orientalne, które w prosty sposób możemy przyrządzić samodzielnie w domowym zaciszu, jeśli będziemy mieli ochotę na coś słodkiego. Eksperci Ahmad Tea London przygotowali prosty przepis na ten pyszny deser.

Tort bezowy z orzechami i bananowym musem na Dzień Mamy

25 Maj, 2017
Tort bezowy z orzechami i bananowym musem na Dzień Mamy

Dzień Mamy, to wyjątkowy dzień w roku, który warto uczcić w szczególny sposób. Najlepszym pomysłem, który na pewno zaskoczy każdą mamę, będzie przygotowanie słodkiego, bezowego tortu z orzechami i bananowym musem. Połączenie delikatnego kremu ze smakiem orzechów, spowoduje że tort stanie się bohaterem i najlepszym prezentem na ten dzień.

Kruche tartaletki z kremem maślano-cytrynowym i owocami

09 Maj, 2017
Kruche tartaletki z kremem maślano-cytrynowym i owocami

Kruche tartaletki z kremem maślano-cytrynowym i owocami
Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Nowoczesne Raw - Mazurki

05 Kwiecień, 2017
Nowoczesne Raw Mazurki

Wielkanoc za pasem. Na świątecznym, słodkim stole, oprócz tradycyjnych bab wielkanocnych, nie może zabraknąć także kolorowych mazurków. Kajmakowe, czekoladowe, z bakaliami. Nie sposób wymienić wszystkich. Obecnie najgorętszym trendem kulinarnym są mazurki raw.

Wielkanocna strucla biszkoptowa z makiem i bakaliami – przepis

21 Marzec, 2017
Wielkanocna strucla biszkoptowa z makiem i bakaliami – przepis (fot. depositphotos)

Strucla biszkoptowa z makiem i bakaliami to idealna propozycja na wielkanocny stół. Mamy dla Was przepis na ciasto, które z pewnością uda się za każdym razem.

Tłusty Czwartek – przepyszna tradycja

10 luty, 2017
Tłusty Czwartek – przepyszna tradycja (fot. depositphotos)

Tłusty Czwartek przypada w tym roku 23 lutego. Czy wiesz jakie rarytasy (oprócz tradycyjnych już pączków), możesz jeść w tym dniu bezkarnie? Tłusty czwartek to dzień, w którym na bok trzeba rzucić dietę i postanowienia noworoczne. To dzień beztroski, radości, zabawy i obżarstwa.

Mini tartaletki z kremem orzechowo-bananowym i nutą karmelu

24 Styczeń, 2017
Mini tartaletki z kremem orzechowo-bananowym i nutą karmelu (fot. mat. prasowe)

Szybkie, smaczne i ekstremalnie sycące – mini tartaletki z kremem orzechowo-bananowym to doskonały deser do zimowej herbaty!

Świąteczna strucla biszkoptowa z makiem i bakaliami – przepis

06 Grudzień, 2016
Świąteczna strucla biszkoptowa z makiem i bakaliami – przepis (fot. mat. prasowe)

Strucla z makiem i bakaliami to doskonałe ciasto, nieodmiennie kojarzące się ze świętami Bożego Narodzenia.

Dyniowo-orzechowe muffinki na jesienne spotkania

21 Październik, 2016
Dyniowo-orzechowe muffinki na jesienne spotkania (fot. depositphotos)

Królowa jesiennej kuchni – dynia, cieszy się największą popularnością na przełomie października i listopada. Organizowane w ostatni weekend października imprezy w stylu Halloween, to doskonały czas na kulinarne eksperymenty z tym warzywem. Świetną alternatywą dla tradycyjnych przekąsek i ciekawym wykorzystaniem dyni będą słodkie muffinki. Z pewnością pokochają je dorośli i dzieci!

Ciasto biszkoptowe nasączone herbatą i przełożone konfiturą jeżynową

17 Październik, 2016
Ciasto biszkoptowe nasączone herbatą i przełożone konfiturą jeżynową (fot. mat. prasowa)

Wszystkim tym, którzy co i rusz poszukują nowych przepisów na słodkie smakołyki, polecamy przepis na ciasto biszkoptowe nasączone herbacianym naparem i przełożone konfiturą jeżynową. Owoce te posiadają wiele właściwości pozytywnie wpływających na nasze zdrowie, ponieważ zawierają naturalne antyoksydanty. Ponadto są doskonałym źródłem błonnika, a także witaminy C, E oraz K. Co więcej, zawierają również magnez i wapń.

Strony

Subscribe to Desery
  • Ostatnie
  • Popularne
  • Znaczniki
  • Facebook
Rozpal zmysły przy ognisku – poradnik nie tylko dla harcerzy
Ciepło i kojący blask płomieni w letni wieczór tworzą wyjątk...
środa, Lipiec 26, 2017 - 10:45
Jak wyposażyć biuro w nowoczesny sposób?
Biuro to najważniejsze miejsce pracy, w którym spędzasz pona...
środa, Lipiec 26, 2017 - 10:23
Kuchnia w stylu retro - jak urządzić pomieszczenie rodem z innej epoki
Szukasz przepisu na kuchnię idealną? Postaw na retro – styl...
środa, Lipiec 26, 2017 - 09:12
Szlakiem Złotych Owoców – zabieramy Cię w podróż do Ameryki Południowej
Ojczyzną Złotych Owoców (miechunki peruwiańskiej) jest Amery...
wtorek, Lipiec 25, 2017 - 10:59
(665)
(525)
(522)
(515)
(389)
(368)
(328)
(293)
(261)
(249)
(224)
(204)
(161)
(150)
(115)
(108)
(98)
(92)
(90)
(86)
(83)
(74)
(74)
(71)
(69)
(69)
(69)
(63)
(60)

  

Reklama