Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni

Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni (fot. mat. prasowe)
Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni (fot. mat. prasowe)

W okresie wakacyjnym, gdy temperatura sięga blisko 30 stopni Celsjusza, warto spożywać lekki posiłki, które nie wymagają długiego przygotowania. Hiszpańska zupa podawana na zimno Gazpacho sprawdzi się idealnie w słonecznie dni!

Składniki:

  • Cztery świeże pomidory
  • Paczka Crispy Natural Pomidor z bazylią i oregano
  • Zielona papryka
  • Żółta papryka
  • Cebula
  • Ząbek czosnku
  • Szklanka soku pomidorowego
  • Oliwa z oliwek
  • Sól pieprz do smaku

Wykonanie

  1. Z pomidorów i papryki usuń nasiona.
  2. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj następnie dodaj sok pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku.
  3. Wstaw zupę do lodówki minimum na 2-3 godziny.
  4. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i posyp skruszonymi chipsami Crispy Natural, które nadadzą zupie chrupiącego akcentu.

Komentarze

  • Ostatnie
  • Popularne
  • Facebook
Odkryj dobroczynny wpływ praziaren
Eko, bio, fit, sugar free - hasła te cieszą się co raz więks...
czwartek, Wrzesień 20, 2018 - 13:27
Zadbaj o odporność przedszkolaka
Przygotowanie malucha na pójście do przedszkola nie kończy s...
środa, Wrzesień 19, 2018 - 12:20
Odkryj sekret długowieczności Japończyków
Japończycy znani są w świecie ze swojej długowieczności. Prz...
środa, Wrzesień 19, 2018 - 10:10
Co pysznego wyczarować z serka homogenizowanego?
Jogurty i serki homogenizowane to jedna z ulubionych przekąs...
wtorek, Wrzesień 18, 2018 - 12:06

  

Reklama