Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni

Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni (fot. mat. prasowe)
Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni (fot. mat. prasowe)

W okresie wakacyjnym, gdy temperatura sięga blisko 30 stopni Celsjusza, warto spożywać lekki posiłki, które nie wymagają długiego przygotowania. Hiszpańska zupa podawana na zimno Gazpacho sprawdzi się idealnie w słonecznie dni!

Składniki:

  • Cztery świeże pomidory
  • Paczka Crispy Natural Pomidor z bazylią i oregano
  • Zielona papryka
  • Żółta papryka
  • Cebula
  • Ząbek czosnku
  • Szklanka soku pomidorowego
  • Oliwa z oliwek
  • Sól pieprz do smaku

Wykonanie

  1. Z pomidorów i papryki usuń nasiona.
  2. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj następnie dodaj sok pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku.
  3. Wstaw zupę do lodówki minimum na 2-3 godziny.
  4. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i posyp skruszonymi chipsami Crispy Natural, które nadadzą zupie chrupiącego akcentu.

Komentarze

  • Ostatnie
  • Popularne
  • Facebook
Zegarki Raymond Weil jako dzieła sztuki
Zegary, zegarki, zegareczki. Fascynują się nimi nie tylko ko...
poniedziałek, Grudzień 10, 2018 - 15:04
Piękna podłoga na lata
Zadbana podłoga jest wizytówką każdego domu. Bez znaczenia j...
poniedziałek, Grudzień 10, 2018 - 14:28
Odkryj tajemnicę francuskich deserów -  perfekcyjne crème brûlée i suflet czekoladowy
Uwielbiasz francuskie desery, jednak obawiasz się, że te wyk...
poniedziałek, Grudzień 10, 2018 - 13:11
Spa w twoim domu
Zmęczona po pracy? Jednym z najlepszych sposobów na relaks i...
poniedziałek, Grudzień 10, 2018 - 11:46

  

Reklama